Et afhugget hoved i en jadegrøn rejsekuffert, en madelskende kriminalkommissær, en uskøn assistent fra Mensa og en pågående journalist, der bruger sex i jagten på forsider.

Den aldrende kriminalkommisær Henning Lorentzen, får andet end den forestående efterløn at tænke på, da han pludselige står overfor karrierens mest mystiske mordsag. En jadegrøn rejsekuffert i en af Københavns mest eksklusive lejligheder viser sig at indeholde et lig med et afhugget hoved, der ikke passer til kroppen.

Efterforskningen leder i retning af gamle naziforbrydelser, en dansk kostskole og samfundets top.

Det står snart klart, at sagen rækker langt op i samfundets øverste rækker, hvor ingen midler skyes for at beholde magten.

Og pressen synes hele tiden at vide mere end politiet, i jagten på morderen der snart slår til igen.

Uddrag

Den kniv, der nu lå i hans hånd, havde en hårdhed på 61 HrC, og dermed var centerstålet blandt det hårdeste i verden til denne type. Det sikrede en kniv, der ikke blot var uhyggelig skarp, men også blev ved med at være det længe. Kniven tålte selvsagt ikke maskinvask, men han kunne heller ikke drømme om at lægge den i nogen opvaskemaskine. Det var som regel intet problem at fjerne blodet fra knivsæggen, når han skyllede den under ganske almindeligt varmt vand fra hanen. Det slettede alle spor.

Knivstålet var produceret ved en hemmelig sprøjtemetode, hvor det inderste lag var ultrahårdt og beskyttet af 31 lag på hver side. Stålet var skabt med de mest moderne støbemetoder, som gav fantastisk flotte klinger, der til slut blev ætset i syre. Kniven lå ubeskriveligt godt i hans hånd. Det var derfor, han havde valgt den. Og den var perfekt til at slå ihjel med uden at trække pinen i langdrag.

Et hårdt og resolut tryk ned gennem hjernen var den hurtigste og mest humane måde; for dem, der bekymrede sig om det.

KØB BOGEN HER