På Samsø findes en myrdet mand med sit afhuggede lem i munden. Journalist Xenia Holm dækker sagen, men snart må hun kaste alt andet til side, da det kommer frem, at livstidsfangen Sebastian de la Cour er flygtet fra sit topsikrede fængsel.

Kriminalkommissær Henning Lorentzen hentes tilbage fra sit otium for at jagte manden bag terrororganisationen Manus Albino.

Tempoet bliver sat op til en hektisk og nervepirrende jagt, mens omfanget af gerningsmandens geniale og nådesløse planer kun langsomt går op for nationen.

Uddrag fra “Fange 21”

Hun tog i håndtaget til endnu et værelse, men det var helt mørklagt, og det beskedne lys fra gangen hjalp ikke.

Til gengæld var stanken tydelig herfra. Det var det, hun havde lugtet ude på toilettet. Hendes søgende fingre fandt en kontakt på væggen, men i stedet for normalt lys, flimrede tre røde lamper i loftet og henlagde værelset i et underligt skær. Kontakten var forbundet til lyset i gangen, som blev slukket i samme øjeblik værelseslyset blev tændt.

Effekten var overvældende for Xenia, der ikke kunne undertvinge et forbavset udbrud. Langs loftet hang billeder som tøj på en tørresnor.

Et fremkaldeværelse, nåede hun at tænke, lige inden hun fik øje på ham. For enden af værelset, lige under vinduet med de sorte mørklægningsgardiner, sad en nøgen mand i skrædderstilling. Den fedladne krop var lænet op af radiatoren, og begge hænder var bundet fast lige under vindueskarmen.

Xenia skreg, da hendes øjne gennem det røde skær så den mørke pøl af blod ved mandens ben. Lår og mave var stænket af blodsprøjt. Halvt ud af den dødes mund hang en levret masse, som hun først troede, var den opspilede tunge. Så lod hun blikket glide ned og bemærkede omsider det mishandlede skridt.

Den døde havde sit afhuggede kønsorgan proppet ind i munden.

KØB BOGEN HER